NextCloud varnostno kopiranje vam omogoča podjetje WebiCom d.o.o, ki že od leta 2003 ponuja spletno gostovanje, registracijo domen, virtualne strežnike, namesnke strežnike... skratka vse internetne storitve in sedaj tudi shranjevanje podatkov v oblak.

 

Kot podjetje z dolgoletno tradicijo internetnih storitev se pri WebiCom-u zavedamo kako pomembne so varnostne kopije. Vsak od nas ima danes že pametni telefon in računalnik veliko pa nas je takšnih, ki imamo še kakšno tablico in pa več računalnikov in drugih digitalnih naprav. Večina nas, kar nekako pozabi na te naprave, ki jih uporabljamo vsakodnevno in nam je samoumevno, da so razne slike in dokumenti vedno pri roki.

 

Glavna težava pa nastane takrat, ko nam naprava nepričakovano odpove ali pa nam je ukradejo ali pa jo celo izgubimo. Nekateri občasno delajo varnostne kopije podatkov iz teh naprav drugi spet ne, nekateri preveč redko in tako počasi izgubljamo pomembne podatke, slike, dokumente... in koliko fotografij in lepih spominov nam tako po nepotrebnem izgine. Najhuje pa je, če izgubimo pomembne poslovne podatke, ki kot posledica lahko predstavlja tudi veliko finančno izgubo.

 

Tu nastopimo mi, WebIcom. Po več kot konkurenčnih cenah gledano tudi globalno lahko pri nas najamete prostor v oblaku in si namestite aplikacijo NextCloud s katero določite kaj želite varnostno hraniti v oblaku in to je vse. Aplikacija bo potem sama skrbela, da bodo označene mape vedno varnostno kopirane tudi v oblak. Aplikacija skrbi, da prepozna datoteke, ki so se spremenile ali na novo pojavile in jih avtomatsko (oz. na podlagi vaših nastavitev) samodejno pošlje v vaš osebni oblak.

 

Prostor, ki ga najamete pa ni omejen samo na NextCloud aplikacijo. Najamete lako prostor le za FPT oz. SFTP protokola

tako, da je prostor namenjen tudi za varnostne kopije vsebin iz Linux in drugih strežnikov.  Gre pa za dva ločena sistema tako, da se morate pred nakupom odločiti ali Nextcloud ali SFTP.

 

Aplikacija NextCloud podpira vse večje operacijske sisteme kot so Windows, Apple/Mac, Andorid in Linux. Aplikacijo je zelo enostavno naložiti saj je na voljo takoj po prijavi v vaš WebiCom-ov NextCloud račun in jo namestite na napravo s katere ste se prijavili v vaš NextCloud račun.

 

Za konec lahko le še predlagamo, da začnete izdelovati "online backup" v vaš osebni oblak kar takoj.  Za najem prostora, ki vam bo verjetno vsaj enkrat v življenju, več kot poplačal investicijo se boste morali na mesec odpovedati le eni kavici, kar ne bi smelo biti težko v primerjavi z izgubo podatkov, ki jo lahko utrpite, če ne boste imeli urejene varnostne kopije.

Več o sistemu za varnostno kopiranje