Kako deluje next-cloud?

Na vaš računalnik, telefon ali tablico (lahko tui na neomejeno število naprav saj je edina omejitev prostor, ki ste ga kupili) namestite aplikacijo Nextcloud, ki vam je dostopna takoj po prijavi v vaš uporabniški račun oz. v google play in apple store. Ko določite kaj želite hraniti se bo vse smodejno pretakalo v vaš oblak praktično v istem trenutku, ko naredite spremembo. V primeru, da nekaj izbrišete iz naprave kjer imate Nextcloud se bo izbrisalo tudi na vašem online nextcloud računu vendar gre izbrisan element v koš, ki vam je na voljo preko spletnega računa in ga/jih lahko obnovite nazaj tako, da ni nič izgubljeno.  Kot zanimivost recimo naj omenimo, da lahko samodejno vsak dan shranite vse stike vašega telefona tako,d a nobena številka oz. stik ne bo več izgubljen. Uporaba aplikacije je resnično enostavna in pregledna vseeno pa spodaj najdete dodaten kratek opis.

 

V nekaj korakih kako deluje:

1. Namestite nextcloud na vašo napravo

2. Določite mape, ki jih želite varnostno kopirati v oblak

3. Določite razne parametre recimo tudi v katero mapo v oblaku naj se določena vsebina kopira in kdaj naj poteka sinhronizacija kot recimo le kadar je wi-fi na voljo ali pa tudi preko mobilnega prenosa podatkov.

 

Izbrisal sem datoteko, sliko... kako to povrnem?
Zelo enostavno in sicer prijavite se v vaš next-cloud račun pri nas in spodaj desno poiščete ikono za koš kjer so vse izbrisane vsebine. Povrnete lahko le določene elemente ali pa vse, kar ste kadarkoli izbrisali.